To już ostatni organizowany wyjazd na praktyki kulinarne w Hiszpanii! Zgłoś się do projektu!
I nabór do X edycji międzynarodowego projektu kształcenia umiejętności kulinarnych w zakresie kuchni śródziemnomorskiej – „Gotuj po hiszpańsku II". Projekt jest kierowany do mieszkańców Małopolski w wieku 18-35 lat, bezrobotnych lub biernych zawodowo.Udział w projekcie jest BEZPŁATNY
Zgłoszenia przyjmowane są do 15 stycznia 2021
Formy wsparcia przewidziane w projekcie:- KURS J. HISZPAŃSKIEGO i przygotowanie przed wyjazdem
- STYPENDIUM szkoleniowe i zwrot kosztów dojazdu na zajęcia
- PRZELOT i ZAKWATEROWANIE przez 60 dni w Walencji
- KIESZONKOWE
- KURS KUCHNI ŚRÓDZIEMNOMORSKIEJ w szkole gastronomicznej
- PRAKTYKI w renomowanych hiszpańskich restauracjach
- UBEZPIECZENIE
- wsparcie mentorów oraz zespołu Fundacji PROAKTYWNI
Wyjechało z nami już 130 osób. Wśród nich jest wielu kucharzy, a także pasjonatów kuchni, którzy dzisiaj pracują w krakowskich restauracjach oraz restauracjach w całej Polsce. Wyjazd odbył się również w warunkach pandemii (https://gotujpohiszpansku.pl/blog/nie-zapomnij-maseczki/).
Projekt „Gotuj po hiszpańsku II" został wytypowany przez Ministerstwo Inwestycji i Rozwoju jako przykład dobrych praktyk i przedstawiony w programie TVP „Fundusze Europejskie jak to działa". https://www.youtube.com/watch?v=Es1gZUsWibE&t=176s. Projekt został także zaprezentowany w Brukseli na międzynarodowej konferencji z przedstawicielami Parlamentu Europejskiego organizowanej przez Ministerstwo Pracy i Spraw Socjalnych Republiki Federalnej Niemiec.
Zachęcamy do zapoznania się z blogiem: http://blog.gotujpohiszpansku.pl/ oraz materiałami.
Spot_1 „Gotuj po hiszpańsku II" : https://www.youtube.com/watch?v=pqtgSD7JrE0&t=11s
Spot_2 „Gotuj po hiszpańsku II": https://www.youtube.com/watch?v=FBXQEa8sq-E
Więcej informacji o projekcie i formularz aplikacyjny dostępne są na stronie internetowej www.gotujpohiszpansku.pl oraz w biurze projektu Plac Sikorskiego 2 w Krakowie (tel. 12 200 21 77, e-mail - gotuj@fundacjaproaktywni.pl)
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Wiedza Edukacja Rozwój.